ProjectIndoor navigatie

OpdrachtgeverNavigationID

ThemaMedisch

Nauwkeurig navigeren zonder GPS

De NavigationID app helpt patiënten en bezoekers gemakkelijk de weg door het ziekenhuis te vinden. De app past zich automatisch aan de gebruiker zijn positie aan en geeft zo altijd de juiste route naar een bestemming in het ziekenhuis.

Het is een high tech R&D project. Het is de 'Google Maps' voor indoor navigatie. Niet via GPS maar via meer dan duizend Bluetooth iBeacons in het plafond wordt de gebruiker gepositioneerd en genavigeerd. Hierbij werden hoge eisen aan usability en stabiliteit gesteld. Zowel een patiëntenvereniging als ICT en directie vormden een strenge testgroep die ons scherp hield om het (on)mogelijke uit de technologie te halen met als doel een perfecte gebruikerservaring en een nuttige toevoeging op hun dienstverlening.


Mobile Agency ontwierp en realiseerde de iPhone en Android app, verzorgde alle designs en integratie met externe systemen, alsmede een administratie website voor statistieken en beheer van kaarten en routeinformatie.

Via een eigen ontworpen importmodule voor onder meer cad/cam bestanden kan razendsnel bestaand kaartmateriaal worden omgezet en ingelezen in de database die de informatie vormt voor de app om locatiediensten te presenteren. Omdat de kaarten volledig in vectoren worden getekend gaat het downloaden heel snel (kaarten staan online waardoor bijvoorbeeld verbouwingen en tijdelijke afsluitingen heel snel in het gebouw kunnen worden gemarkeerd). Ook is hierdoor de visualisatie haarscherp en klaar voor de toekomst (denk aan 3D visualisaties). Het bedrijf Movin heeft de technische ondersteuning (SDK) geleverd voor de communicatie met de iBeacons en bepalen van de huidige positie.

We zijn trots op het resultaat: Een wereldprimeur die gezien de nauwkeurigheid, snelheid en gebruiksgemak een leider is in de markt van indoor navigatie systemen.

Westfriesgasthuis aan het woord over de app in de week van de lancering:

Dit zegt 'Navigation ID' over ons

Mobiele platforms hebben de toekomst. Ons idee om indoor-navigatie op een doordachte wijze breed in de markt te zetten vergt veel samenwerking met meerdere partijen. Voor het maken van de apps kwamen wij na grondig vooronderzoek snel uit bij Mobile Agency. Mobile Agency maakt duidelijke en solide apps. Zij staan bij ons vooral bekend in het keurig opvolgen van hun verantwoordelijkheden binnen het gehele communicatieproces van kennismaking tot oplevering, ongeacht het tijdstip. Een vanzelfsprekendheid die wij zeer waarderen en waar je vanaf het eerste contactmoment niet meer over na hoeft te denken. Een echte zorg minder.

Remon van der Heide - Navigation ID